Allmän information gällande beställningar
som är bra för er att känna till

 1. Priser

  Eftersom varje tårta är egendesignad efter era önskemål är det svårt att sätta ett generellt pris på tårtorna.

  Alla dekorationer görs för hand, därför kan priset på en liten tårta vara densamma eller till och med dyrare än en stor tårta. Allt som är tidskrävande dvs små detaljer, sockerblommor etc ger tårtan ett högre pris.

  En tårtbit börjar från 50 kr upp till 95 kr. Skicka en bokningsförfrågan där du beskriver vilken tårta ni vill ha, hur många bitar, smak etc så skickar vi en offert till er.

      

  Tårtbottnar och fyllningar gör vi själv från grunden samt dekorationer. Dessa görs för hand efter era önskemål. 

  Minimum

  Minsta beställningen som vi godkänner på en tårta är 12-bitar i antalet.

  För en våningstårta så är minsta kravet på 25 bitar.

  För övriga, mindre bakverken så är minsta antalet 6st/bakverk.

  VIKTIG INFO OM BETALNING:

  Förskottsbetalning av halva summan görs när beställningen är fastställd. Om en betalning av halva summan inte görs, avbokas beställningen.

  Resterande belopp betalas när beställningen hämtas från butik.

  Dream Pastry By F. är F-SKATT registrerad och vi lämnar givetvis kvitto.

  Avbokning måste ske senast 4 dagar innan avhämtning annars debiteras hela beloppet. Förskottsbetalning återfås ej om avbokningen sker efter ovanstående deadline.

  Om vi får förhinder som sjukdom eller olycka och inte kan genomföra beställningen återfås naturligtvis hela beloppet.

  Beskrivning

  När du som kund skriver till oss gäller det att vara väldigt detaljerad i din beskrivning för att resultatet ska bli så likt dina önskemål som möjligt, men man ska ha i åtanke på att det ibland kan det vara svårt att få till allting precis så som ni har tänkt er.
  Därför är bilder, som ni bifogar och refererar till i er beskrivning, alltid ett önskemål. Är det något vi har tillverkat tidigare så underlättar det självklart arbetet för oss. Och är det en extern part som har utfört arbetet kommer det vara svårt för oss att få till det exakt enligt beskrivning då alla tårtbutiker har sina egna stilar och sätt att dekorera på.


  Datum

  Glöm inte att beställa så fort du vet till vilket datum tillställningen ska vara. Oftast räcker det att boka 2 veckor innan, dock finns det en risk att datumet är fullbokat. Men fråga gärna, vid vissa tillfällen kan jag även ta emot beställningar med bara några dagars varsel

  Upphämtning, förvaring och ansvar

  Alla bakverk är ömtåliga samt temperaturkänsliga och skall hanteras varsamt så att ingenting oväntat inträffar under er färd hem.
  Vi rekommenderar alltid att man kommer med bil, och att det alltid finns en medhjälpare som kan hålla i tårtan medan föraren kör för att hela tiden se till att bakelsen står rakt och stabilt. Detta på grund av att bakelsen lätt kan stötas till eller förflytta sig vid t.ex. kurvor, farthindrar, kraftiga inbromsningar m.m. som gör att den kan förstöras.

  Det är inte heller rekommenderat att köra runt med sin tårta under en längre tid då den är en kylvara och kan försämras i kvalité om den förvaras rumstempererad för länge.

  Din tårta ska förvaras i kyl fram till servering och bör tas fram ca 30 minuter innan servering. Om ni vill ha den framme på ert dessertbord under middagen är det ni själva som får bedöma om detta är möjligt och tar eget ansvar för tårtan, om det skulle börja smälta under kvällen. 

  Vi på Dream Pastry By F. har inte någon skyldighet att ersätta dig i någon form om något skulle hända med din beställning då vi överlämnar all ansvar efter att ni hämtat upp beställningen från butiken.